adventcalendar2016
Gatomboya – Kenya
Kenya Gatomboya
Farm: Multiple smallholder farms
Origin: Nyeri, Kenya
Roaster: Jacu
Cultivar: K7, SL28, SL34
Process: Washed
Altitude: 1800 masl
Taste Profile: Intense aroma of stone fruit, fantastically juicy and complex.
Roast Date: Nov 24
Jacu
Jacu Coffee Roastery is serious about the ethics of our trade. To ensure that coffee farmers and workers receive proper pay, we prefer to keep contact with and buy directly from farmers, or highly trusted distributors. Jacu Coffee Roastery was established in 2011. Like the jacu bird, we pick and roast only the best beans. We look for great plantations, optimal processing, and the roasting profiles which will make the most out of each bean. Brenneriet vårt er lokalisert i en renovert trafostasjon som er bygd for å være et kaffebrenneri og et fine-art galleri. For oss er sammensmeltingen mellom moderne kunst og kaffe helt naturlig, og til nå har vi huset utstillinger av 3 av Norges mest anerkjente kunstnere- midt mellom kaffebrenner, vekter og kaffemaskiner.